Weet je het nog? Het moment dat je overstapte naar je eerste smartphone? Vroeger maakte iedereen gebruik van een desktop om op het internet te kunnen surfen. Tegenwoordig zijn tablets en smartphones al jaren niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het gevolg? Het hebben van een responsive website wordt steeds belangrijker. Maar waar moet je nu rekening mee houden?

Wat is responsiveness?

Je kunt gerust stellen dat het internet de dag van vandaag werkelijk geen seconde stil staat. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Smartphones en tablets hebben een groot deel van de markt weten te veroveren. Hoe vaak komt het voor dat je iets zoekt via je smartphone? Eigenlijk is een responsive website essentieel. Maar wat houdt het in? Responsiveness is het vermogen om gelijk te doen wat wordt gewenst. Toegepast op de website betekent dit dat een website zich moet aanpassen aan de omgeving waarin het geopend is. Zo wordt de optimale beleving bewerkstelligd. In andere woorden, een website moet zich ook aanpassen aan het formaat van het scherm. Een responsive website zorgt ervoor dat de content zo wordt aangepast dat het goed leesbaar en aanklikbaar is op een smartphone en tablet.

Google houdt van responsiveness

De veelgebruikte zoekmachine straft websites af die niet responsive zijn. Wanneer jouw website niet responsive is, loop je een verhoogd risico om jouw (hoge) ranking kwijt te raken in zoekresultaten. Google eist dat je informatie op een juiste manier presenteert aan een bezoeker. Wanneer een bezoeker een tablet gebruikt, moet de website ook geschikt zijn voor een tablet. Als een website niet responsive is, zullen mensen die via een smartphone of tablet navigeren afhaken. Dit resulteert in een hogere bouncerate en dit gebruikt Google als indicator om te bepalen of een website relevant is of niet. Ook beloont Google websites die goed presteren qua snelheid. Wanneer een responsive website goed gebouwd is, heb je een kortere laadtijd. Op deze manier heeft een responsive website invloed op jouw website in de zoekresultaten.

Is jouw website al responsive?

Een responsive website is enorm belangrijk. Google neemt responsive websites beter op in de mobiele zoekresultaten en websites zonder een responsive design wordt afgestraft. Als je het goed wilt doen met je website of webwinkel in de mobiele internetwereld, is het hebben van een responsive website een pre. Het gebruik van smartphones en tablets zullen de komende jaren alleen maar verder toenemen. Aankopen doen via een smartphone, dat doen al veel mensen. De verwachting is dat het de komende jaren verder gaat stijgen.

Bij Protagonist zorgen we voor een responsive webdesign. We leveren websites in alle bekende content managementsystemen, zoals WordPress, Drupal of Joomla. Heb je hulp nodig bij het maken van een responsive website? We helpen je graag verder. Neem contact op via 088 333 4444 of mail support@protagonist.nl.