Het groene slotje in de adresbalk van je slotje. Daar ben je vast wel bekend mee. Zeker met het oog op de AVG-wetgeving, is een SSL-certificaat zo goed als verplicht. Bovendien biedt de certificaat bescherming tegen kwaadwillenden en zorgt de beveiligde verbinding ervoor dat je site beter scoort in Google.

Check of je SSL-certificaat goed is geïnstalleerd

Wil je checken of je daadwerkelijk een certificaat hebt ingesteld? Gebruik dan de tool van SSL check. Zo weet je zeker of de verbinding met je website goed versleuteld is. Vul je domeinnaam in en druk op controleer dit domein. Verder kun je zelf al zien of je een website beveiligd is met een SSL-certificaat. Wanneer de adresbalk https bevat in plaats van http, dan kun je ervan uitgaan dat de website een certificaat heeft.

Wat is een SSL-certificaat?

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer en het is een protocol dat het versturen van (gevoelige) data tussen twee computers regelt. Met het protocol wordt er een beveiligde laag geplaatst tussen een server (jouw website) en een internetbrowser (Chrome of Firefox bijvoorbeeld), waardoor gegevens geheim blijven voor kwaadwillenden. Doordat er een beveiligde laag is geplaatst, kunnen gegevens veilig ingevoerd worden zonder tussenkomst van externe systemen die de gegevens willen onderscheppen.

Gratis versus betaald

Je hebt twee smaken, gratis of betaald. Beide certificaten zorgen ervoor dat de data van de websitebezoeker versleuteld is. Dit kun je zien door het slotje en de ‘https’ in de adresbalk. En toch zijn er verschillen tussen een gratis en een betaald SSL-certificaat. In tegenstelling tot een gratis certificaat, biedt een betaald certificaat extra zekerheid. Met een betaald SSL-certificaat is het ook mogelijk om jouw bedrijfsnaam in de adresbalk te laten verschijnen. Lees hier waarom het beter is om te betalen voor een SSL-certificaat.

Welke certificaten zijn er?

We bieden twee smaken aan; namelijk Domein Validatie en Custom SSL. Het eerste smaakje is ideaal voor een enkel domein. Mocht je een webshop of een commerciële website hebben, dan is Custom SSL aan te raden. Custom SSL is een zeer geavanceerd en sterk beveiligde certificaat.

Hoe installeer ik een SSL-certificaat?

Heel simpel. Bestel een SSL-certificaat via jouw hostingprovider. Protagonist biedt de mogelijkheid om via je persoonlijke dashboard te bestellen. Ga naar onze pagina SSL certificaten en bestel jouw gewenste certificaat. Log in en volg de stappen. Heb je alsnog hulp nodig bij het installeren van een SSL-certificaat? Neem dan gerust contact op met ons. Bel 088 333 4444 of stuur een e-mail naar support@protagonist.nl.