Steeds meer mensen maken gebruik van de cloud. Data worden niet meer opgeslagen op de computers zelf, maar op servers van techbedrijven. En daar zitten ook gevoelige persoonsgegevens bij. Maar nu is de vraag of deze voldoende worden beschermd zoals in de Verenigde Staten.

Onderzoek naar gebruik clouddiensten

Het Europees Comité voor gegevensbescherming (EDPB) startte vorige maand een onderzoek naar gebruik van clouddiensten door landelijke overheden. Hierbij zeggen de privacytoezichthouders vaak signalen te krijgen dat clouddiensten niet aan de privacywetgeving voldoen. Een voorbeeld: data wordt doorgestuurd naar bijvoorbeeld de VS. En dit is een risico. In de VS worden persoonsgegevens minder goed beschermd dan in Europa. Inlichting- en veiligheidsdiensten daar hebben namelijk het recht om gegevens van EU-burgers in te zien en te gebruiken.

In Europa is het beter geregeld

Elk lid van de Europese Unie moet zich namelijk houden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit betekent dat alle lidstaten zich aan dezelfde regels moeten houden op het gebied van bescherming van persoonsgegevens. Zij hebben geen recht om gegevens van EU-burgers in te zien en te gebruiken. Klanten van bedrijven van de Techone groep hoeven zich geen zorgen te maken. Wij doen er alles aan om uw online veiligheid te waarborgen. Data wordt opgeslagen in Nederlandse gecertificeerde datacenters, waardoor het onder de Europese wetgeving valt. Hierdoor hoef je niet te vrezen dat inlichting- en veiligheidsdiensten met jouw data aan de haal gaan.

Geïnteresseerd in clouddiensten?

Neem dan contact op! Mail naar info@protagonist.nl en wij zorgen voor de rest. We helpen je graag verder.