Dat de wereld veranderd is duidelijk. Toen de stoommachine in 1698 werd uitgevonden door Thomas Savery dachten wij mensen dat het grootste wiel opnieuw was uitgevonden. De opvolgende uitvindingen, waaronder elektriciteit en televisie brachten ons meer dan waar wij van durfden te dromen. Toen Steve Jobs op 9 januari 2007 het podium beklom om de eerste iPhone aan te kondigen, bleek dat ook deze uitvinding de start zou zijn van een nieuwe revolutie in de digitale wereld. Het betekende een revolutie op het gebied van smartphones, welke menig leven heeft versimpeld.

Nu, in 2023, denken wij alles wel te hebben gezien. Toch wordt de wereld de laatste tijd weer opnieuw opgeschud door de komst van AI. AI – ook wel Artificial intelligence genoemd – is natuurlijk niet nieuw. Maar dat de techniek zo openbaar en bruikbaar is, dat is wel écht een ontwikkeling. Maar kunnen wij deze ontwikkeling als positief of als negatief beschouwen? De versmelting van de fysieke en digitale wereld gaat in ieder geval als een trein.

Deze maand nemen we je mee in een onderwerp waar iedereen het over heeft; Artificial Intelligence. We leggen je uit wat het is, wat het (nu al) kan en waar deze techniek in potentie naartoe gaat. Een nieuwe technische revolutie is volledig losgebarsten, en wij zitten er middenin!

Ben jij al met A.I. bezig? De kans is bijzonder groot van wel. De vraag is alleen of je dat ook doorhebt en bewust doet.

#LetsMakeHostingWork#AI#IntelligenteHosting