Een pentest is een cruciale stap in het waarborgen van de beveiliging van een systeem, netwerk of applicatie. Het is als het laten uitvoeren van een veiligheidsscan van je digitale omgeving, maar dan op een meer diepgaande en actieve manier. Door middel van gecontroleerde aanvallen en simulaties van echte bedreigingen identificeert een pentest potentiële zwakke plekken en kwetsbaarheden in je IT-infrastructuur.

Pentesten is een cruciaal onderdeel van het beveiligen van je bedrijfsnetwerk en gegevens. Door proactief kwetsbaarheden te identificeren en je beveiligingsmaatregelen te testen, kun je de beveiliging van je bedrijf naar een hoger niveau tillen. Doordat je de sterktes en zwaktes van je beveiliging in kaart hebt, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf beter beschermd is tegen aanvallen van hackers. Met het uitvoeren van een penetratietest toon je ook aan dat je investeert in het beschermen van de gegevens van je klanten en medewerkers.

Wil jij weten hoe jouw organisatie ervoor staat? Voer dan nu een pentest uit via onze partner ThreadStone. Dit draagt ook nog eens bij aan het vertrouwen van jouw klanten en een betere reputatie van jouw bedrijf. Daarnaast kunnen pentests vereist zijn voor compliance aan bepaalde regelgeving en normen, zoals ISO 27001/NEN7510 en PCI-DSS. Met het CCV-keurmerk Pentesten bewijst ThreadStone zowel kwaliteit als betrouwbaarheid van de securitytesten.