E-mailaccount instellen op een Android telefoon

Knowledge Base » E-mail » E-mailaccount instellen op een Android telefoon

Bekijk de video

Of lees de handleiding

Naast de mogelijkheid om je mailadres te koppelen aan een mailprogramma op je PC of laptop, is het natuurlijk ook mogelijk om deze te koppelen aan een mail-app op je Android telefoon.

In deze tutorial laten wij zien hoe je snel en simpel de koppeling maakt tussen je de Gmail-app op je Android telefoon en je persoonlijke mailadres.
Het kán natuurlijk zijn dat je al reeds een ander mailadres gekoppeld hebt. In dat geval zal het volgen van de tutorial waarschijnlijk een fluitje van een cent zijn.

• Open de Gmail app op je telefoon.
  • Wanneer je voor het eerst een mailadres gaat koppelen, zal Google nog wat informatieve berichten laten zien. Deze mag je uiteraard lezen, maar op dit moment zullen wij deze even negeren.
  • Je ziet direct een grote ‘+’ in beeld komen waarmee je een e-mailadres kunt toevoegen. Druk op deze knop.
  • Je krijgt de keuze uit diverse mailadres-soorten.
    Kies onderaan voor ‘Overig’

In het volgende scherm kun je je e-mailadres opgeven.
Wij zullen als voorbeeld het adres ‘ info@protagonistdemo.nl’ gebruiken.

• Vul je eigen e-mailadres en en klik op ‘Volgende’.
  • Je kunt nu een keuze maken tussen een POP3, IMAP of Exchange e-mailadres. Kies voor IMAP.
  • Vul je wachtwoord in en bevestig dit met de knop ‘Volgende’.

De mail-app vraag je nu om de instellingen voor de inkomende server te controleren.

• Pas hier in het veld ‘Server’ de servernaam aan naar ‘MAIL.’gevolgd door je domeinnaam. Klik op ‘Volgende’.
  • Er komt nu een certificaat-melding in beeld. Druk op ‘geavanceerd’ en het certificaat zal zich openen. Scroll helemaal naar beneden en druk op ‘toch doorgaan’.
  • De applicatie vraag je nu om de instellingen voor de UITgaande server te controleren. Pas hier in het veld ‘SMTP-server’ de servernaam aan naar ‘smtp.’ Gevolgd door je domeinnaam. Bevestig wederom met ‘volgende’.

Er komt nog éénmaal een certificaatmelding naar voren.

• Druk op ‘Instellingen bewerken’.
  • In het volgende scherm kun je onderaan het Beveiligingstype aanpassen van ‘Starttls’ naar ‘Geen’. Bevestig deze aanpassing met ‘volgende’

Google gaat je in de twee volgende schermen vragen naar je persoonlijke voorkeuren met betrekking tot onder anderen e-mail meldingen, naam-weergave. Deze instellingen mogen geheel naar eigen wens worden aangepast.

Wanneer je dit gedaan hebt, is het mailadres klaar voor gebruik!