Spamfilter trainen

Knowledge Base » Spamfilter » Spamfilter trainen

Wilt u uw Spamfilter trainen zodat deze beter spam e-mails tegenhoudt. Volg dan deze handleiding en beheer via uw Protagonist Control panel eenvoudig uw spamfilter.

U dient hiervoor allereerst in te loggen op uw Control panel op onze homepage: http://www.protagonist.nl.

Wanneer u op onze site bent, klikt u bovenaan op de ‘Inloggen’ link.
Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm de gegevens voor uw Control panel in.

Wanneer u bent aangekomen op uw Control panel klikt u op de link ‘Domeinnamen beheren’.

Vervolgens gaat u naar de domeinnaam waarvoor u het Spamfilter wilt bekijken en klikt u op ‘Spamcontrol instellingen’. U wordt dan doorgestuurd naar het SpamExperts spamfilter voor uw domein.

U kunt via de menu link ‘Spam trainen’ eenvoudig het spamfilter leren wat volgens u onder spam mail valt.

U ziet dan een upload veld, waar u vanuit uw e-mail client bijvoorbeeld Outlook of Apple Mail een e-mail op kunt slepen.

Dus stel u heeft een e-mail ontvangen die u in het vervolg niet meer wil ontvangen, dan sleept u de e-mail vanuit uw e-mail programma in deze pagina. Het spamfilter geeft dan aan dat de upload gelukt is, en het spamfilter zal volgende keer soortgelijke mails eerder als spam blokkeren.

U kunt op dezelfde manier ‘Niet-spam trainen’, als u dus e-mails die als spam gemarkeerd zijn voortaan gewoon wilt ontvangen via de menu link ‘Niet-spam trainen’.