Spamfilter trainen

Knowledge Base » Spamfilter » Spamfilter trainen

Wil je jouw Spamfilter trainen, zodat deze beter spam e-mails tegenhoudt? Volg dan deze handleiding en beheer via je Protagonist Control panel eenvoudig je spamfilter.

Je dient hiervoor allereerst in te loggen op je Control panel op onze homepage: http://www.protagonist.nl.

Wanneer je op onze site bent, klik je bovenaan op de ‘Inloggen’ link.
Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm de gegevens voor je Control panel in.

Wanneer je bent aangekomen op uw Control panel, klik dan op de link ‘Domeinnamen beheren’.

Vervolgens ga je naar de domeinnaam waarvoor je het Spamfilter wilt bekijken en klik je op ‘Spamcontrol instellingen’. Je wordt dan doorgestuurd naar het SpamExperts spamfilter voor jouw domein.

Je kunt via de menu link ‘Spam trainen’ eenvoudig het spamfilter leren wat volgens jou onder spam mail valt.

Je ziet dan een uploadveld, waar je vanuit je e-mail client bijvoorbeeld Outlook of Apple Mail een e-mail op kunt slepen.

Stel je eens voor dat je een e-mail hebt ontvangen die je in het vervolg niet meer wilt ontvangen. Sleep dan het desbetreffende e-mailtje vanuit je e-mailprogramma in deze pagina. Het spamfilter geeft dan aan dat de upload gelukt is, en het spamfilter zal volgende keer soortgelijke mails eerder als spam blokkeren.

Je kunt op dezelfde manier ‘Niet-spam trainen’, als je dus e-mails die als spam gemarkeerd zijn voortaan gewoon wilt ontvangen via de menu link ‘Niet-spam trainen’.