Uw Hostfile aanpassen

Home » Knowledge Base » Support » Hosting » Uw Hostfile aanpassen

Bij het overzetten van een website naar een nieuwe hostingpartij  kan het van pas komen deze te controleren voordat de omzetting voltooid word.
Ook als u een website wil ontwikkelen/benaderen zonder dat anderen hier bij kunnen kan het aanpassen van uw hostfile de oplossing zijn.
Via de Windows hosts file is het mogelijk een website vanaf de betreffende computer
naar een bepaald server IP te laten verwijzen.
Deze wijziging heeft geen invloed op de eigenlijke DNS van de website en is niet schadelijk voor uw PC of Windows installatie.

Waar dit bestand is opgeslagen op uw computer kan afhankelijk zijn van uw Windows versie, maar over het algemeen kunt u dit bestand vinden op de volgende locatie:

Windows Vista | Windows XP | Windows 7 | Windows 8 | Windows 10

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

Om het domein ‘domeinnaam.nl’ bijvoorbeeld naar het IP 82.150.140.10 te
laten verwijzen voegt u de volgende nieuwe regel toe in dit bestand:

82.150.140.10 domeinnaam.nl

De naam domeinnaam.nl zal nu vanaf de bewuste computer naar dit IP verwijzen en de
content weergegeven die voor dit domein op de betreffende server aangemaakt is.
Houdt u er rekening mee dat dit per DNS record in te stellen is, in
dit voorbeeld zal www.domeinnaam.nl nog wel verwijzen naar het IP waar
het domein via de DNS naar verwijst.
Het is uiteraard mogelijk dit record ook te voegen in het bestand, ook
weer op een nieuwe regel.
Er is geen limiet aan het aantal records dat
op deze manier aan het hosts toegevoegd kan worden.

Als u een domein naar ons verhuisd en van deze optie gebruik zou willen maken is het mogelijk het IP van uw domein in uw control panel in Plesk terug te vinden.
Ook kunt u natuurlijk uw IP-adres opvragen bij onze support afdeling:

E-mail:             support@protagonist.nl
Telefoon:         088-3334444 (optie 2 voor technische ondersteuning)

Hoe kan ik helpen?

Denze Protagonist Knowledge Base biendt u een groot aantal handleidngen. Zo vindt u support handleidingen die betrekking hebben op onze diensten, maar ook handleidingen en handige weetjes voor het maken en optimaliseren van uw website. Daarnaast vindt u diversen administrative handelingen over o.a. het verhuizen van domeinnamen.