Een database aanmaken en inzien

Knowledge Base » Website » Een database aanmaken en inzien

Om bepaalde scripts/CMS systemen te laten werken, heeft u soms een database nodig. Bij onze Linux hosting pakketten vanaf het Starter pakket zijn MySQL-databases inbegrepen. Hoe u een database kunt aanmaken staat hieronder beschreven.

U dient hiervoor allereerst in te loggen op uw Control panel op onze homepage: http://www.protagonist.nl.

Wanneer u op onze site bent, klikt u bovenaan op de ‘Inloggen’ link.

Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm de gegevens voor uw Control panel in.

Wanneer u bent aangekomen op uw Control panel klikt u op de link ‘Domeinnamen beheren’.

Vervolgens gaat u naar de domeinnaam waarvoor u geplande taken wilt instellen en klikt u op ‘Beheer’. U wordt dan doorgestuurd naar de Plesk omgeving, waar u uw website kunt beheren.

Wanneer u bent aangekomen op het PLESK Parallels Panel ziet u daar alle instellingen van uw domein staan die u kunt bijwerken.

Als u bent aangekomen in de PLESK-omgeving klikt  u op de knop ‘Databases’. U komt nu in een scherm met een overzicht van alle databases op uw domein. Als dit uw eerste database wordt, staat er aangegeven ‘Geen Databases’.

Om een nieuwe database aan te maken, klikt u op ‘Nieuwe database toevoegen’.

Nu komt u in het scherm waar u de database een naam kan geven.
Het beste is als u hiervoor een naam kiest waaraan u van buiten al meteen kunt zien om welke database het gaat. U kunt ook direct een database gebruiker toevoegen, let wel op, de gebruikersnaam ‘admin’ is vaak al ingebruik, kies voor een unieke gebruikersnaam.

Als het aanmaken van de database en gebruiker gelukt is ziet u dit in het volgende scherm. De aangemaakte database staat nu tevens in uw database-overzicht.