Uw FTP-Accounts beheren

Knowledge Base » Website » Uw FTP-Accounts beheren

Het is mogelijk dat het FTP wachtwoord dat u toegestuurd is bij de uitlevering van uw hosting, te veranderen.

Zo kan het voorkomen dat u niet zeker bent van uw wachtwoord en het daarom wil aanpassen, maar ook kunt u met de hieronder omschreven handelingen uw FTP-accounts aanmaken, verwijderen en beheren.

Uw FTP wachtwoord wijzigen

U dient hiervoor allereerst in te loggen op uw Control panel op onze homepage: http://www.protagonist.nl.

Wanneer u op onze site bent, klikt u bovenaan op de ‘Inloggen’ link.
Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm de gegevens voor uw Control panel in.

Wanneer u bent aangekomen op uw Control panel klikt u op de link ‘Domeinnamen beheren’.

Vervolgens gaat u naar de domeinnaam waarvoor u geplande taken wilt instellen en klikt u op ‘Beheer’. U wordt dan doorgestuurd naar de Plesk omgeving, waar u uw website kunt beheren.

Wanneer u bent aangekomen op het PLESK Parallels Panel ziet u daar alle instellingen van uw domein staan die u kunt bijwerken. Als het goed is ziet u op deze pagina de knop ‘FTP-toegang’ staan. Als u op deze knop klikt komt u in het scherm waar u gebruikers kunt beheren.

Als u op FTP toegang klikt komt u in het scherm om extra FTP accounts aan te maken. U ziet hier ook de huidige FTP accounts. Klik op één van de accounts om hem te wijzigen.

Als u deze accounts aanklikt opent zich het beheer scherm  van de FTP account.

U kunt hier de FTP gebruikersnaam of het wachtwoord wijzigen. Met de knop ‘Genereren’ zal de server zélf een veilig wachtwoord voor u aanmaken.

U kunt echter ook uw eigen wachtwoord aanmaken door in de velden ‘Wachtwoord’ en ‘Bevestig Wachtwoord’ dezelfde combinatie in te voeren.

Het aanmaken van een nieuwe gebruiker gaat op dezelfde manier.