PHP versie upgraden

Knowledge Base » Website » PHP versie upgraden

Wilt u de PHP versie van uw website wijzigen dan kunt u dat via uw Protagonist Control panel eenvoudig doen.

U dient hiervoor allereerst in te loggen op uw Control panel op onze homepage: http://www.protagonist.nl.

Wanneer u op onze site bent, klikt u bovenaan op de ‘Inloggen’ link.
Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm de gegevens voor uw Control panel in.

Wanneer u bent aangekomen op uw Control panel klikt u op de link ‘Domeinnamen beheren’.

Vervolgens gaat u naar de domeinnaam waarvoor u de PHP versie wilt wijzigen en klikt u op ‘Beheer’. U wordt dan doorgestuurd naar de Plesk omgeving, waar u uw website kunt beheren.

Wanneer u bent aangekomen op het PLESK Parallels Panel ziet u daar alle instellingen van uw domein staan die u kunt bijwerken. U ziet daar de link ‘PHP-instellingen’.

U ziet vervolgens welke PHP versie nu actief is, en naar welke versie u kunt up- of downgraden.

Als u de nieuwe versie kiest en onderaan de pagina op ‘Toepassen’ klikt wordt de nieuwe PHP versie actief.

Let op: het kan zijn dat er code in uw website zit die niet goed om kan gaan met de nieuwe versie. Zorg dat als u code gaat wijzigen u altijd een backup heeft zodat u nog terug kan naar de vorige PHP versie mocht het niet lukken.