PHP versie upgraden

Knowledge Base » Website » PHP versie upgraden

Wil je de PHP versie van jouw website wijzigen, dan kun je dat via je Protagonist Control panel eenvoudig doen.

Je dient hiervoor allereerst in te loggen op je Control panel op onze homepage: http://www.protagonist.nl.

Wanneer je op onze site bent, klik je bovenaan op de ‘Inloggen’ link.
Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm de gegevens voor je Control panel in.

Wanneer je bent aangekomen op je Control panel, klik dan op de link ‘Domeinnamen beheren’.

Vervolgens ga je naar de domeinnaam waarvoor je de PHP versie wilt wijzigen en klik je op ‘Beheer’. Je wordt dan doorgestuurd naar de Plesk omgeving, waar je jouw website kunt beheren.

Wanneer je bent aangekomen op het PLESK Parallels Panel, zie je daar alle instellingen van jouw domein staan die je kunt bijwerken. Je ziet daar de link ‘PHP-instellingen’.

Je ziet vervolgens welke PHP versie nu actief is, en naar welke versie je kunt up- of downgraden.

Als je de nieuwe versie kiest en onderaan de pagina op ‘Toepassen’ klikt, wordt de nieuwe PHP versie actief.

Let op: het kan zijn dat er een code in je website zit die niet goed om kan gaan met de nieuwe versie. Zorg voor een back-up als je de code gaat wijzigen. Zo kun je altijd nog naar de vorige PHP versie teruggaan, als het niet lukt.