Website Subdomein aanmaken

Knowledge Base » Website » Website Subdomein aanmaken

Of lees de handleiding

Binnen jouw domein is het mogelijk om subdomeinen te maken. Je kunt deze herkennen doordat het subdomein afgescheiden is door een punt. Een voorbeeld zou kunnen zijn: sub.protagonist.nl.

Protagonist.nl is hierin het hoofddomein, en ‘sub.’ is het gedeelte dat hier als subdomein onder valt. Subdomeinen zijn handig wanneer je bijvoorbeeld nieuwe website wil ontwikkelen, of bepaalde mogelijkheden wil testen zonder dat je reeds bestaande website hier de dupe van is of zelfs uit de lucht moet.

Een subdomein is vrij simpel aan te maken door de volgende stappen te volgen:

Inloggen op je Protagonist control panel

Je kunt hier inloggen.

Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm de gegevens voor je control panel in.

Wanneer je bent ingelogd, klik op de knop ‘Regelpaneel’ van de betreffende domeinnaam. Je zult nu worden doorgestuurd naar je Protagonist Control Panel.

Klik nu op ‘Domeinennamen beheren’ en kies daar het domein en druk vervolgens op ‘Beheer’.

De site zal je nu automatisch doorverwijzen naar het PLESK Panel; het ‘Beheerpaneel van jouw site’. Hier aangekomen heb je toegang tot alle instellingen van jouw domein(en) die je kunt aanpassen.

Direct boven de gekleurde balk met jouw domeinnaam zie je twee knoppen staan. De rechterknop is de knop ‘Subdomein toevoegen’. Wanneer je hier op klikt, dan kun je de naam van jouuw subdomein kunt aangeven.

SSPlesk

Vul het veld in en klik op ‘OK’.
Het subdomein is nu door de server aangemaakt en klaar voor gebruik.