Het eerste artikel over social media en linkbuilding kunt u vinden op: https://www.protagonist.nl/blog/2012/08/social-media-en-linkbuilding-1/

Met behulp van social media kunt u veel inkomende links verkrijgen tegen lage kosten. U kunt hier lezen hoe u een ander zo ver krijgt naar uw site te linken, zonder geld uit te geven aan advertenties of andere promoties.

Nieuwe concepten

Het creëren van een nieuw concept, groot of klein, kan ervoor zorgen dat uw website veel bezoekers krijgt. Wanneer u een nieuw concept definieert wat met uw website te maken heeft, heeft u iets wat u niet kunt kopen: oneindige reclame.

Tips

  • Let op veel voorkomende problemen
  • Bedenk creatieve, korte en makkelijk te onthouden namen voor uw concept

Handleidingen

Veel mensen zijn online opzoek naar informatie die zij direct kunnen gebruiken. Het liefst hebben deze personen dat iemand anders het voor hun oplost, of in ieder geval, dat zij stap-voor-stap instructies krijgen.

Tips

  • Schrijf instructief, de bezoeker weet meestal nog helemaal niets over het onderwerp
  • Weet waar u over schrijft
  • Geef voorbeelden
  • Schrijf over een relevant onderwerp

Badges

Badges zijn een mix tussen een logo en een banner. Een badge wordt gebruikt als mini advertentie voor uw website, maar moet ook van waarde zijn voor de bezoeker. Toon de badge op uw website en geef instructies over het delen.

Tips

  • De badge moet professioneel ogen
  • 125px bij 125px is een goede grootte voor een badge, maar verschillende groottes zijn natuurlijk geen probleem

Social networks

Sociale netwerken bieden grote mogelijkheden voor het verkrijgen van inkomende links. Wikipedia meldt meer dan 100 actieve sociale netwerken die een redelijke hoeveelheid gebruikers hebben, maar de netwerken waar het eigenlijk om draait zijn Twitter, LinkedIn, Facebook en Google+.

Tips

  • Voeg de like, tweet, in share en +1 knoppen toe aan uw website
  • Monitor uw website en bekijk welke sociale netwerken u het meeste opleveren