Stel je eens voor. Je bent een startende ondernemer en je wilt een website maken. Maar dan zie je de kosten voor het maken van een website. Dat is even schrikken. Zeker wanneer je er niet te veel geld aan uit wil geven. Het kan behoorlijk duur zijn. Maar heb je dat grote hostingpakket daadwerkelijk nodig? We geven je tips waarmee jij makkelijk een goedkope website maakt.

Wat zijn jouw wensen?

Een website maken. Je hebt vast en zeker wel veel wensen. Zet deze duidelijk op papier. Het kan je zomaar nog eens kosten besparen, als je goed weet wat jouw wensen zijn. De kans is namelijk groter dat je alleen producten aanschaft die je daadwerkelijk nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld website of een webshop? En hoe belangrijk vind je het design van jouw website?

Bouw zelf je website

Zelf een website maken. Raak je nu een beetje in paniek? Dat is niet nodig. In principe kan iedereen een eigen website bouwen. Je hoeft niet per se HTML-kennis te hebben. WordPress en Joomla bieden vele plug-ins, functies en extra’s om een unieke website te bouwen. Je hebt toegang tot veel mooie templates. Een eigen website maken is een stuk voordeliger. Maar het is ook efficiënt. Als er iets moet worden aangepast, ben je niet afhankelijk van iemand anders. Je weet precies hoe jouw website in elkaar zit.

Een goedkope extensie voor je domeinnaam

Voor je website heb je wel een eigen domeinnaam nodig. Het straalt professionaliteit uit. Veel beter dan bijvoorbeeld wordpress.jouwdomeinnaam.nl. Protagonist biedt extensies vanaf € 1,42 aan. Je hebt meerdere extensies, zoals .info, .net of .org. Maar het is wel de vraag of je op een domeinnaamextensie wil besparen. Een domeinnaam is iets wat je niet wil veranderen, waardoor een hele lange tijd tegenaan kijkt. Maar als je openstaar voor een andere domeinextensie, dan is het wel goed om te weten dat je erop kunt besparen.

Kies een hostingpakket dat bij je past

Protagonist biedt drie soorten hosting aan, shared hosting, dedicated server en VPS. Shared hosting is de goedkoopste versie. Maar mocht je een zware webwinkel willen runnen, dan kun je beter voor een VPS of een dedicated server gaan. Dan heb je meer ruimte en capaciteit.

Wat is precies het verschil tussen deze hostingpakketten? Ontdek het verschil.

Gratis of betaald SSL-certificaat

Met een SSL-certificaat wordt de vertrouwelijke informatie van de bezoekers versleuteld verzonden zodat de gegevens niet onderschept kunnen worden. De browsers en ook Google vinden een SSL-certificaat belangrijk. Je hebt gratis en betaalde SSL-certificaten. Je denkt nu vast, laat ik maar voor de gratis variant gaan. Dat kan, maar als je op jouw website om persoonsgegevens vraagt bij je bezoekers, dan kun je beter een betaalde SSL-certificaat aanschaffen.

Neem contact op

We begrijpen maar al te goed dat het lastig is om meteen een goede website te bouwen. Het moet aan allerlei eisen voldoen en natuurlijk goed werken. Kom je er niet helemaal uit? Dan staan onze specialisten voor u klaar. Zij helpen u graag verder. Bel 088 333 4444 of stuur een e-mail naar support@protagonist.nl. Onze helpdesk is geopend maandag t/m donderdag 09:00-17:30 en vrijdag 09:00-16:30.