E-mailaccount instellen op een Apple PC

Knowledge Base » E-mail » E-mailaccount instellen op een Apple PC

Bekijk de video

E-mailaccount instellen op een Apple PC

We starten met een nieuwe Mail-installatie waarbij er nog niet eerder een adres is gekoppeld, maar het is mogelijk om meerdere e-mailadressen te koppelen aan de applicatie.

Om te beginnen open je het programma Mail.

Doe je dit voor het eerst, dan vraagt het programma direct of je een mailaccount wil koppelen. Dit is exact wat we willen doen, dus klik onderaan de keuzelijst op ‘Andere Mail-account…’ en bevestig je keuze met ‘Ga door’.

In het volgende scherm wordt om de volgende gegevens gevraagd:

Naam
De naam die de ontvanger van jouw berichten in beeld krijgt
E-mailadres
Het volledige mailadres dat je wil koppelen aan Apple Mail.
Wachtwoord
Het wachtwoord dat is gekoppeld aan het mailadres

Bevestig de instellingen door te klikken op de knop ‘Log in’.

Apple Mail zal nu aangeven dat het controleren van de gegevens niet gelukt is. Er ontbreekt nog wat data; namelijk de servernamen van de inkomende en uitgaande mailserver. Deze kun je ons control panel terug vinden via de knop ‘Domeinen’ -> ‘Mail server instellingen’. Hier wordt uitgebreider uitgelegd hoe.

Gebruikersnaam – Je volledige mailadres
Inkomende server – haal deze op uit je control panel
Uitgaande server – haal deze op uit je control panel

Je bevestigt weer met de knop ‘Log in’.

Hierna komen er twee certificaat-meldingen naar voren die aangeven dat de identiteit van de server niet gecontroleerd kan worden. Allereerst een melding van de uitgaande ‘smtp-server’, en vervolgens zie je ook een melding over de inkomende ‘mail-server’.

Krijg je de eerste melding in beeld, dan open je deze volledig door te klikken op ‘Toon certificaat’.

Je ziet nu een vakje staan waarmee je kunt aangeven dat je het betreffende certificaat voor altijd wil vertrouwen. Vink deze optie aan, en bevestig met ‘Ga door’.

Vul in het volgende scherm je Apple wachtwoord in en bevestig dit met ‘Werk instellingen bij’.

De uitgaande mailserver is nu ingesteld en de eerste testmail wordt verstuurd.

Om deze testmail te kunnen ontvangen moet ook de inkomende mail-server werkzaam zijn. De melding van deze server zal dan ook snel tevoorschijn komen. Open deze melding en vink wederom de optie ‘altijd vertrouwen’ aan. Je bevestigt deze keuze met de knop ‘Ga door’.

Vul nog eenmaal je Apple wachtwoord in om de instellingen van het certificaat bij te werken.

Je e-mailaccount is nu gekoppeld aan het Apple Mail-programma en je ontvangt vrijwel direct de testmail in je mailbox.

Extra e-mailaccount instellen

Als laatste laten we zien hoe je een extra e-mailaccount kunt koppelen als er al een mailadres actief is binnen de Apple Mail applicatie.

Hiervoor klik je linksboven in je scherm op de knop ‘Mail’.
In het dropdown-menu dat zich ontvouwt kies je vervolgens voor de optie ‘voorkeuren’.

In het scherm dat nu opent kun je onder het tabblad ‘Accounts’ simpel een extra account toevoegen met de ‘+ knop’.

Herhaal hiervoor dezelfde stappen die eerder in deze tutorial voorbij zijn gekomen.

Let op!
Het kan gebeuren dat je externe internet IP adres wordt geblokkeerd door de mailserver als je verkeerde gegevens of wachtwoord hebt ingevuld. Neem dan contact met ons op, wij kunnen het IP adres whitelisten.