E-mail account instellen op een Windows PC

Knowledge Base » E-mail » E-mail account instellen op een Windows PC

Bekijk de video

Of lees de handleiding

In deze handleiding zullen we je laten zien hoe je een IMAP e-mail account kunt instellen in Outlook op een Windows PC.

Voordat je start met het koppelen is het zaak dat je de serverinstellingen voor het e-mail adres bij de hand hebt. Voor zowel de inkomende als de uitgaande server is het noodzakelijk dat u in het bezit bent van het

– server adres
– mail adres
– mail wachtwoord

Mocht je deze gegevens niet weten, kijk dan in uw Protagonist control panel, u kunt deze gegevens hier terug vinden onder de knop ‘Mailserver instellingen’.

Om te starten met de installatie open je de Outlook applicatie. Wanneer dit het eerste e-mail adres is dat je koppelt met het programma krijg je direct een pop-up in beeld waar je jouw e-mail adres dient in te vullen.

Zodra je dit gedaan hebt, klik je op de knop ‘Geavanceerde opties’, en vink je aan dat je het account handmatig wil instellen. Bevestig je keuze met de knop ‘Verbinding maken’. Na enige tijd zal Outlook je vragen naar de keuze voor het soort e-mail account.

Kies hierbij voor IMAP.

In het volgende scherm vul je jouw inkomende server instellingen in:

– Server : vul hier jouw servernaam in
– Poort : pas dit zo nodig aan naar 993
– Versleutelingsmethode : SSL/TLS

Voor de uitgaande server vult u wederom bij

– Server : uw servernaam in
– Poort : pas dit aan nar 587
– Versleutelingsmethode : Start TLS

En klik op ‘Volgende’.

In het volgende scherm vul je alleen nog het mailwachtwoord in dat bij het e-mail adres hoort. Als ook dit gedaan is, klik je op de knop ‘Verbinding maken’.

Binnen enkele seconden zal Outlook jouw e-mail adres geinstalleerd hebben. Wanneer je vervolgens op de knop ‘Gereed’ klikt, zal Outlook direct de nieuwe mailbox openen.