E-mailaccount instellen op een Windows PC

Knowledge Base » E-mail » E-mailaccount instellen op een Windows PC

Bekijk de video

Of lees de handleiding

In deze handleiding zullen we je laten zien hoe je een IMAP e-mail account kunt instellen in Outlook op een Windows PC.

Voordat je start met het koppelen is het zaak dat je de serverinstellingen voor het e-mail adres bij de hand hebt. Voor zowel de inkomende als de uitgaande server is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van het

– server adres
– e-mailadres
– wachtwoord

Mocht je deze gegevens niet weten, kijk dan in je Protagonist control panel. Je kunt deze gegevens hier terug vinden onder de knop ‘Mailserver instellingen’.

Om te starten met de installatie open je de Outlook applicatie. Wanneer dit het eerste e-mail adres is dat je koppelt met het programma krijg je direct een pop-up in beeld waar je jouw e-mailadres dient in te vullen.

Zodra je dit gedaan hebt, klik je op de knop ‘Geavanceerde opties’, en vink je aan dat je het account handmatig wil instellen. Bevestig je keuze met de knop ‘Verbinding maken’. Na enige tijd zal Outlook je vragen naar de keuze voor het soort e-mail account.

Kies hierbij voor IMAP.

In het volgende scherm vul je jouw inkomende server instellingen in:

– Server
vul hier jouw servernaam in
– Poort
pas dit zo nodig aan naar 993
– Versleutelingsmethode
SSL/TLS

Voor de uitgaande server vul je het volgende:

– Server
vul je servernaam in
– Poort
pas dit aan naar 587
– Versleutelingsmethode
Start TLS

En klik op ‘Volgende’.

In het volgende scherm vul je alleen nog het wachtwoord in dat bij het e-mailadres hoort. Als ook dit gedaan is, klik je op de knop ‘Verbinding maken’.

Binnen enkele seconden zal Outlook jouw e-mailadres geïnstalleerd hebben. Wanneer je vervolgens op de knop ‘Gereed’ klikt, zal Outlook direct de nieuwe mailbox openen.