Mailbox opschonen via de webmail

Knowledge Base » E-mail » Mailbox opschonen via de webmail

Of lees de handleiding

Het kan wel eens voorkomen dat je mailbox zo vol is geraakt, dat er problemen ontstaan bij het versturen en/of ontvangen van mail.
Het opschonen van de mailbox kan in zo’n geval vaak wonderen doen.

Wanneer je je mailaccount hebt gekoppeld aan een PC, laptop of mobiel apparaat, en deze is ingesteld als IMAP-account, dan kun je mails verwijderen via de mailapplicatie die je gebruikt.

Mocht het account echter ingesteld zijn als POP3-account, dan zul je de mailbox toch echt via de webmail moeten opruimen.

In deze handleiding laten wij zien hoe je inlogt in de webmail en hoe je deze kunt opschonen.

Om in te loggen op de webmail-omgeving, surf je naar onze website: www.protagonist.nl. Op de homepage klik je bovenaan op de knop ‘Inloggen’.

Aan de rechterkant van de pagina die nu in beeld komt, kun je inloggen op de webmail.

Vul in het eerste veld je volledige e-mailadres in, gevolgd door het bijbehorende wachtwoord in het tweede veld.

Bevestig dit met de knop ‘login’. Je logt nu in, binnen enkele tellen verschijnt je mailbox.

De mailbox in deze afbeelding bevat op dit moment slechts 1 bericht.
In de rechterbovenhoek van de webmail kun je zien: Er is nog geen 1% (nog geen procent) van de 1024MB verbruikt.

We willen de mailbox geheel opschonen, dus we verwijderen ook dat ene bericht.

Net als in de meeste e-mailprogramma’s dien je voor deze handeling eerst het betreffende bericht te selecteren.

Je kunt de e-mail vervolgens verwijderen door te klikken op de knop ‘Verwijderen’.

De mail is nu verplaatst naar de prullenbak. Hiermee is de mailbox echter nog niet opgeschoond. Ook de prullenbak zullen we moeten legen.

Klik daarom op de knop ‘Prullenbak’, links in de mappenlijst.

De inhoud van de prullenbak, inclusief het zojuist verwijderde bericht komen nu in beeld.

Selecteer het bericht in de prullenbak, en klik nogmaals op de knop ‘Verwijderen’.

De mailbox is nu volledig opgeschoond.