Je ziet het al helemaal voor je. Jouw nieuwe website. De kleur, vormgeving en inhoud. Maar hoe zorg je ervoor dat het werkelijkheid wordt? Er zijn een aantal zaken die je nodig hebt om aan de slag te gaan met je website. Welke dat zijn? Dat kun je allemaal vinden in het onderstaande blogpost.

Domeinnaam

Het bepalen van je domeinnaam is de eerste stap bij het maken van een website. Verover het internet met een goed domeinnaam. In deze blog geven wij je graag tips voor het maken van een domeinnaam. Is jouw bedachte domeinnaam bezet? Ga dan voor een andere domeinnaamextensie (het stukje waar de domeinnaam op eindigt, .NL of .COM). Er zijn verschillende domeinnaamextensies waar je bij ons uit kunt kiezen, dus er zal er eentje zijn die nog niet bezet is.

Check je domeinnaam vliegensvlug

Welk hostingpakket past bij jou?

Met alleen een domeinnaam ben je er nog niet. Je hebt een adres, maar nog geen hostingpakket. Protagonist biedt drie soorten hosting aan: Shared Hosting, dedicated server en VPS. Als je voor het eerst een website maakt, dan is het verstandig om met Shared Hosting te beginnen. Stelt jouw website hoge eisen? Zoals een webshop? Dan is een dedicated server een aanrader.

Wat is nu precies het verschil tussen shared hosting, VPS en een dedicated server?

Websitebuilder

Met een websitebuilder verzorg je de vormgeving van je website. Wil je veel opties en mogelijkheden? Protagonist levert alle bekende Content Management Systemen zoals WordPress en Joomla. Maar wil je het liever uit handen geven? Wij zorgen voor een mooi webdesign, de laatste updates en beveiligingspatches van jouw CMS-systeem en worden altijd direct uitgevoerd.

Ook handig: 7 tips om jouw Joomla website sneller te maken

De inhoud van de website

Met lege vlakken en een paar zinnen kom je niet heel ver over het algemeen. Teksten en afbeeldingen zijn belangrijk voor bezoeker, zodat zij weten waar het over gaat. Maar ook Google is het een pre. Google wil namelijk weten waar jouw website overgaat, want dat beïnvloedt de positie van jouw website in de zoekresultaten. En het is wel zo handig om bovenaan te staan. Dit kan door middel van SEO (Search Engine Optimization). Dit betekent de website zo verbeteren, dat de zoekmachine hem beter kan lezen en goed de waarde in kan schatten.

Zo kom je bovenaan in Google

SSL-certificaat

Je kunt tegenwoordig niet meer om een SSL-certificaat heen. Het zorgt er namelijk voor dat de verbinding tussen jouw website en de browser van jouw bezoekers, beveiligd wordt. Wanneer jij op jouw website om persoonsgegevens vraagt (bijvoorbeeld met een contactformulier), dan is deze vorm van beveiliging verplicht. Vraag je geen persoonsgegevens? Dan is het alsnog handig om een SSL-certificaat aan te schaffen. De browsers en Google vinden veilige websites belangrijk. Wanneer je niet over een gratis of betaald SSL-certificaat beschikt, dan krijg je een “onveilige” melding op de browsers en Google toont zulke websites lager in de zoekresultaten.

Bekijk welke SSL-certificaat bij jou past

En aan de slag!

Een website bouwen, dat gaat niet in één dag. Dus heb even geduld en blijf sleutelen. Heb je vragen of loop je ergens tegen aan? Het team van Protagonist staat altijd voor je klaar. Neem contact op via 088 333 4444 of support@protagonist.nl.