Microsoft Authenticator is een van de meest populaire authenticatie-apps. Het biedt een veilige en handige manier om toegang te krijgen tot je accounts en applicaties door middel van tweefactorauthenticatie. Onlangs heeft Microsoft een nieuwe update voor Authenticator uitgebracht, genaamd Number Matching, wat een nog veiligere manier biedt om in te loggen op je accounts. In dit artikel zullen we nader ingaan op wat Number Matching precies is en wat het voor jou kan betekenen.

Number Matching is een nieuwe functie die is toegevoegd aan de Microsoft Authenticator-app wat het inlogproces nog veiliger maakt. Dit nieuwe MFA-protocol heeft als doel om het kwaadwillenden moeilijker te maken om netwerken binnen te dringen. Vanaf 8 mei zal de authenticatie van een account een twee-cijferige code vereisen die wordt weergegeven in de authenticator app in plaats van simpelweg te klikken op “goedkeuren” of “weigeren”. Deze extra stap helpt te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot waardevolle accounts en diensten.

Het is vermeldenswaard dat er geen wijzigingen nodig zijn voor diegenen die nog gebruik maken van SMS MFA-authenticatie. Als je de voorkeur geeft aan SMS MFA-authenticatie kan je doorgaan met deze gebruikelijke inlogproces. We raden echter eenieder aan die nog gebruik maakt van SMS als MFA-verificatie om over te stappen op de authenticator app.

Voor meer informatie zie de pagina van Microsoft: https://learn.microsoft.com/en-us/azure/active-directory/authentication/how-to-mfa-number-match

#LetsMakeHostingWork #numbermatching #2FA #Microsoft