Een database aanmaken en inzien

Home » Knowledge Base » Support » Een database aanmaken en inzien

Om bepaalde scripts/CMS systemen te laten werken, heeft u soms een database nodig.
Bij onze Linux hosting pakketten vanaf het Starter pakket zijn MySQL-databases inbegrepen.
Hoe u een database kunt aanmaken staat hieronder beschreven.

U dient hiervoor allereerst in te loggen op uw beheeromgeving op onze homepage:
http://www.protagonist.nl.
SSFrontpage

Wanneer u op onze site bent, klikt u bovenaan op de rode ‘Login’ knop.
Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm de gegevens voor uw Controlpanel in.
SSLoginpage

Wanneer u bent aangekomen op uw Control Panel klikt u op de tab ‘Domeinen’, gevolgd door de knop ‘Regelpaneel’. De site zal u nu automatisch doorverwijzen naar het PLESK Parallels Panel; de ‘Achterkant’ van uw site.
SSControlPanel

Wanneer u bent aangekomen op het PLESK Parallels Panel ziet u daar alle instellingen van uw domein staan die u kunt bijwerken.
SSPlesk

Als u bent aangekomen in de PLESK-omgeving klikt  u op de knop ‘Databases’.
U komt nu in een scherm met een overzicht van alle databases op uw domein.
Als dit uw eerste database wordt, staat er aangegeven ‘Geen Databases’.
SSDatabaseAccounts

Om een nieuwe database aan te maken, klikt u op ‘Nieuwe database toevoegen’.

Nu komt u in het scherm waar u de database een naam kan geven.
Het beste is als u hiervoor een naam kiest waaraan u van buiten al meteen kunt zien om welke database het gaat.

In het volgende scherm dient u een gebruiker aan de database toe te kennen.
Klik daarvoor op de ‘Nieuwe databasegebruiker toevoegen’ knop.
SSDatabaseAccountInstellen

Bij ‘Databasegebruikersnaam’ vult u de naam van de user in, en bij ‘Nieuw wachtwoord’ en
‘Wachtwoord bevestigen’ vult u 2x hetzelfde wachtwoord in en drukt daarna op ‘OK’.

Nu komt u terug in het scherm met de databasegebruikers.
Druk nu ‘Omhoog’ en u zult zien dat uw database is aangemaakt.

De aangemaakte database staat nu tevens in uw database-overzicht.

Hoe kan ik helpen?

Denze Protagonist Knowledge Base biendt u een groot aantal handleidngen. Zo vindt u support handleidingen die betrekking hebben op onze diensten, maar ook handleidingen en handige weetjes voor het maken en optimaliseren van uw website. Daarnaast vindt u diversen administrative handelingen over o.a. het verhuizen van domeinnamen.