FTP verbinding maken

Knowledge Base » Website » FTP verbinding maken

Om bestanden via FTP op uw website te plaatsen raden wij het FTP-programma Filezilla aan. U kunt het hier downloaden.

Als u de applicatie heeft geïnstalleerd en opgestart dient u het volgende in te vullen om verbinding te maken.

FTP handleiding van protagonist.nl

1. Host

Bij Host vult u uw domeinnaam in (bv. domeinnaam.nl). Als het domein via Cloudflare gehost is dient dit ‘ftp.uwdomeinnaam.nl’ te zijn.

2. Gebruikersnaam

Bij gebruikersnaam vult u uw FTP gebruikersnaam in.

3. Wachtwoord

Bij wachtwoord vult u uw FTP wachtwoord in.

4. Poort

Het veld poort kunt u leeg laten, dan zal de standaard poort automatisch gebruikt worden (poort 21). U dient in de passive modus te verbinden en de versleuteling kunt u op ‘Gebruik platte ftp (onveilig)’ zetten.

5. Verbinden

Daarna dient u op ‘snel verbinden’ te drukken dan ziet u aan de rechterkant de map /httpdocs verschijnen. In deze map kunt u de bestanden uploaden.

Het kan zijn dat u nog geen certificaat heeft, u krijgt dan onderstaande melding, hier kunt u voor de optie kiezen het certificaat te vertrouwen.

U ziet aan de rechterkant de mappen die op uw website staan, u kunt in de map httpdocs uw bestanden uploaden. Dit doet u door eerst de map httpdocs te openen ( 1 ), vervolgens op het bestand te klikken wat u wilt uploaden en voor uploaden te kiezen ( 2 ), daarna staat het bestand op uw website ( 3 ).

Bestanden uploaden op uw website via protagonist.nl