FTP verbinding maken

Knowledge Base » Support » FTP » FTP verbinding maken

Om bestanden via FTP op uw website te plaatsen raden wij het FTP-programma  Filezilla aan.
Dit is een gratis programma dat u kunt downloaden via onderstaande knop:

FileZillaPortable_128

U dient de ‘Client Versie’ te downloaden.

Als u de applicatie heeft geïnstalleerd en opgestart dient u het volgende in te vullen om verbinding te maken:

Bij Host vult u uw domeinnaam in (bv. domeinnaam.nl). Als het domein via Cloudflare gehost is dient dit ‘ftp.uwdomeinnaam.nl’ te zijn.
Bij gebruikersnaam vult u uw FTP gebruikersnaam in.
Bij wachtwoord vult u uw FTP wachtwoord in.
Het veld poort kunt u leeg laten, dan zal de standaard poort automatisch gebruikt worden (poort 21)
U dient in de passive modus te verbinden en de versleuteling kunt u op ‘Gebruik platte ftp (onveilig)’ zetten.

Daarna dient u op ‘snel verbinden’ te drukken dan ziet u aan de rechterkant de map /httpdocs verschijnen
(NB: niet de map /httpSdocs)
In deze map kunt u de bestanden uploaden.

Mocht u uw FTP gegevens niet meer hebben, neem dan met onze afdeling support contact op via
e-mail support@protagonist.nl of telefoon (088-3334444, optie 2 voor technische ondersteuning)