WordPress installeren

Knowledge Base » Website » WordPress installeren

Wilt u WordPress op uw website installeren dan kunt u dat via uw Protagonist Control panel eenvoudig doen.

U dient hiervoor allereerst in te loggen op uw Control panel op onze homepage: http://www.protagonist.nl.

Wanneer u op onze site bent, klikt u bovenaan op de ‘Inloggen’ link.
Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm de gegevens voor uw Control panel in.

Wanneer u bent aangekomen op uw Control panel klikt u op de link ‘Domeinnamen beheren’.

Vervolgens gaat u naar de domeinnaam waarvoor u een WordPress installatie wilt uitvoeren en klikt u op ‘Beheer’. U wordt dan doorgestuurd naar de Plesk omgeving, waar u uw website kunt beheren.

Wanneer u bent aangekomen op het PLESK Parallels Panel ziet u daar alle instellingen van uw domein staan die u kunt bijwerken. U ziet daar op meerdere plekken de link ‘WordPress’ staan.

WordPress installeren

Om een nieuwe WordPress-installatie op te zetten klikt u op ‘WordPress’ en u klikt daarna op ‘Installeren’. U kunt dan kiezen uit ‘Snel’ of ‘Aangepast’ kies hier voor ‘Aangepast’.

• U wordt gevraagd om een pad te kiezen waar de WordPress installatie op te zien is. Hou deze leeg om direct op de WordPress site te komen als u uw website bezoekt. Als u de WordPress installatie in een submap van uw website wilt vult u hier de submap in bijv. https://uwwebsite.nl/wordpress/.
  • Vul ook een gebruikersnaam + wachtwoord in voor de beheer omgeving. Bewaar deze goed.
  • Vul uw e-mail adres in bij ‘Email van beheerder’.
  • Vul een gebruikersnaam + wachtwoord in voor de database. Bewaar deze ook goed als u later zelf nog wijzigingen wil maken in de database.

Klik vervolgens bij Automatisch updates voor ‘Alleen kleine beveiligingsupdates’. Klik vervolgens op ‘Installeren’.

Als de installatie gelukt is ziet u een popup met bevestiging van installatie.

Als u nu naar uw website toe gaat zult u de wordpress website zien.

WordPress plugins updaten

Als de installatie gelukt is ziet u deze ook in het overzicht staan. Het kan zijn dat er plugin updates beschikbaar zijn. Installeer deze direct door of op ‘Update’ of ‘Alles nu installeren’ te klikken.

Als u voor ‘Alles nu installeren’ kiest wordt er gevraagd om een reserve kopie te maken, dat kan als u op de link klikt ‘Klik hier om het Beheer van Reservekopieën te openen’.

U komt dan in het bestandsbeheer terecht. Kies hier voor ‘Reserverkopien’. U kunt daar dan kiezen om een nieuw reserve kopie aan te maken, doe dat met onderstaande instellingen. Als u het voor het eerst uitvoert kiest u compleet. Als u al een backup heeft kunt u voor incrementeel kiezen, dat gebruikt dan minder ruimte.

We kiezen in ons voorbeeld om even geen backup te maken van de e-mail.

Als de reserve kopie gelukt is zie je deze ook in het overzicht terug. Het is nu veilig om de WordPress te updaten omdat we een backup hebben.

Als we nu terug gaan naar onze plesk home pagina zien we dat er direct een WordPress kopje te zien is. We kunnen nu door op ‘Details’ te klikken weer op de update pagina terecht komen.

Hier kunnen we de updates nu veilig uitvoeren.

Nadat de updates zijn ingevoerd ziet u dat de waarschuwingen ook weg zijn.